Dvd
Engels

The office : the Christmas specials

Ricky Gervais (regisseur), Stephen Merchant (regisseur)
Het personeel op het kantoor van papiergroothandel Wernham Hogg in Slough bereidt zich voor op de Xmas Office-party
Titel
The office : the Christmas specials / geschreven en geregisseerd door Ricky Gervais en Stephen Merchant
Regisseur
Ricky Gervais 1961- Stephen Merchant
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2006
1 dvd-video
Speelduur
95 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
7321932985504

Besprekingen

De BBC comedyserie The office heeft de vorm van een quasi-documentaire waarin we de belevenissen volgen van het personeel op het kantoor van papiergroothandel Wernham Hogg in Slough, een saaie Londense kantoorwijk. Regisseur en bedenker Ricky Gervais speelt zelf de rol van de verschrikkelijke chef David Brent. Na twee succesvolle seizoenen* maakte de BBC nog een tweedelige 'christmas special', waarin het personeel zich voorbereidt op de Xmas Office-party. Brent is inmiddels ontslagen en bezig aan een carrière als popster, zijn collega Garreth is nu chef, Tim smacht nog steeds naar Dawn. Mark Moorman (Het Parool 8-12-'04) vindt deze comedy 'briljant' en 'in één adem te noemen met Fawlty Towers'. Hij noemt de kerstspecial 'een perfect afgeronde film (...) kersthaters komen ruimschoots aan hun trekken (...) Gervais en Merchant weten nog steeds haarzuiver de onvolkomenheid in menselijke relaties bloot te leggen en er vervolgens luid lachend op te gaan dansen. (...)' De dvd bevat extra's, …Lees verder

Over Ricky Gervais

CC BY 3.0 - Foto van/door Caroline Bonarde Ucci at https://www.flickr.com/photos/caroline_bonarde/

Ricky Dene Gervais (Reading, Berkshire, Engeland, 25 juni 1961) is een Brits komiek, acteur en schrijver.

Samen met Stephen Merchant schreef en speelde hij mee in de televisieseries The Office en Extras. Hiervoor ontving hij verschillende prijzen.

Gervais is, samen met Stephen Merchant en Karl Pilkington, maker van drie podcastseries onder de naam The Ricky Gervais Show. Deze uitzendingen bezorgden hen een recordaantal luisteraars en zo een plaats in het Guinness Book of Records.

Gervais schreef en toerde met enkele onemanshows, waaronder Animals en Politics. Zijn voorlaatste liveshow, Fame, vond plaats in januari 2007 en was binnen 45 minuten uitverkocht. Hij schreef één aflevering van The Simpsons, waarin hij zelf ook een rol kreeg.

Zijn laatste show is getiteld Science. De tour bevatte elf data. De voorstelling in The Scottish Exhibition and Conference Centre in het Schotse Glasgow werd va…Lees verder op Wikipedia