Boek
Nederlands

Provincie Waals-Brabant

Kolet Janssen (auteur)
+1
Provincie Waals-Brabant
×
Provincie Waals-Brabant Provincie Waals-Brabant

Provincie Waals-Brabant

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoofdstad van de provincie Waals-Brabant is Waver. Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de taalgrens, de geschiedenis, de natuur en de musea. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Waals-Brabant
Extra onderwerp
Waals-Brabant (jeugd)
Titel
Provincie Waals-Brabant
Auteur
Kolet Janssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, © 2021
24 p. : ill.
ISBN
9789463417280 (hardback)

Besprekingen

Beknopte uitgave uit de elfdelige subserie 'België'* in de reeks ‘Uitgelicht’, bedoeld voor kinderen van de basisschool. Zeven hoofdstukken geven informatie over deze Belgische provincie ten zuiden van Brussel. Onderwerpen zijn: taalgrens, ligging, omgeving, oude gebouwen, wonen en werken, steden, bezienswaardigheden. Het boekje is overzichtelijk opgesteld met duidelijke druk en kleurrijke foto’s. Enkele woorden zijn vetgedrukt en worden in een trefwoordenlijst achterin het boek verklaard. Er zijn ook nog twee gekleurde tekstvakken met ‘Wist je…’ met extra informatie. Het boekje geeft voldoende informatie voor de doelgroep. Een wat klein overzichtskaartje van België met daarop deze provincie staat op de kaft. Achterin de uitgave staan een trefwoordenlijst en drie boekentips voor ‘als je nog meer wilt weten’. Goed inzetbaar voor studerend lezen en ter verbetering van informatieverwerking, inzetbaar voor spreekbeurt of werkstuk. De reeks is geschreven voor Belgische kinderen, maar is oo…Lees verder

Over Kolet Janssen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kolet Janssen (Hasselt, 18 april 1955) is een Belgisch jeugdauteur.

Biografie

Janssen studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en gaf tot 2006 les in het middelbaar onderwijs. Daarna legde ze zich voltijd toe op het schrijven en het geven van lezingen en workshops.

Janssen won op twaalfjarige leeftijd de nationale opstelwedstrijd van het Davidsfonds. Haar verhalen gaan vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken. Ze spelen zich meestal hier en nu af, maar laten soms een glimp zien van een andere wereld.

Janssen schrijft ook non-fictie voor kinderen: over geloof, verliefdheid, familie, leven en dood. Ze werkt als freelance-journaliste voor de tijdschriften van Averbode (Zonnestraal, Zonneland, Samuel en Simon).

Voor de website van de VRT (De Redactie) schrijft Janssen columns waarin ze haar gedachten verwoordt over wat er in de maatschappij leeft. Ze blogt ook op kerknet.be en op…Lees verder op Wikipedia