Nacht van de Duisternis: vrijdag 19 oktober

Vrijdag 19 oktober organiseren GC Everna en Bibliotheek Herman Teirlinck "De Nacht van de Duisternis".

Programma:

• 18u30: Wandeling met gids in Het Moeraske (afspraak in Everna).
  • 20u30: - Muziek en poëzie voor volwassenen door de muziekacademie van
                    Evere.
                  - Verhalen in het donker voor kinderen.
  • 21u30: Brusselse verhalen gebracht door BabbelEvere

Gratis, maar inschrijving verplicht:

Elk jaar in maart wordt de aarde een uurtje rust gegund tijdens Earth Hour. Maar in oktober houdt België al voor 23e keer zijn eigen ‘Nacht van de duisternis’.  Deze actie is geen overbodige luxe want astronauten herkennen vanuit de ruimte ons land meteen. De bedoeling is dat kinderen en ouders ervaren hoe donker de nacht echt is door een avondwandeling te maken, omhoog te kijken naar de fonkelende grote beer, nachtvlinders te spotten en te luisteren naar de slapende natuur. Na de wandeling  zijn er nog enkele activiteiten gepland in het gemeenschapscentrum. Voor kinderen: verhalen in het donker.
Voor volwassenen: poëzie en een vleugje muziek, gevold door Brusselse verhalen.

We verzamelen om 18u30 voor GC Everna (Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere) waarna we op wandel gaan met een gids in het Moeraske.

Ter voorbereiding gaan er op woensdag 17 oktober workshops door in de bibliotheek voor de kinderen.